Wyżywienie
Wszystkie posiłki zapewnione są w ramach standardowej opłaty miesięcznej
Uwzględniamy żywienie alergików.
Gotujemy dla dzieci samodzielnie.
Prawidłowe żywienie ma ogromny wpływ na zdrowie i rozwój malucha, którego organizm intensywnie się rozwija. Dlatego w naszym przedszkolu
dbamy o to, aby posiłki były zdrowe i zbilansowane, a jadłospis - urozmaicony.
Wszystkie potrawy gotujemy we własnej kuchni, uwzględniamy przy tym specyfikę pór roku.
Równie dużą wagę przykładamy do wyglądu i sposobu podawania dań, aby zachęcić do jedzenia nawet "niejadka". Posiłki są zjadane w miłej atmosferze i podawane na przyjemnych dla oka, kolorowych talerzykach.
Wszystkie potrawy gotujemy we własnej kuchni, uwzględniamy przy tym specyfikę pór roku.
Równie dużą wagę przykładamy do wyglądu i sposobu podawania dań, aby zachęcić do jedzenia nawet "niejadka". Posiłki są zjadane w miłej atmosferze i podawane na przyjemnych dla oka, kolorowych talerzykach.
3 posiłki
W przedszkolu wydawane są 3 (nielimitowane) posiłki dziennie. W ciągu dnia podajemy dzieciom wodę mineralną.

Alergie
W naszej kuchni uwzględniamy żywienie dzieci alergicznych, stosujemy się do zaleceń lekarzy przestrzegając indywidualne diety każdego dziecka z alergią pokarmową.

Owoce, warzywa
W naszym jadłospisie uwzględniamy świeże, sezonowe warzywa i owoce.

Wędliny
Część wędlin pozyskujemy metodą parzenia mięsa surowego

Jogurty
Jogurty robimy metodą zakwaszania mleka a napoje słodzimy miodem i cukrem brązowym,

Płatki, kasze, otręby
Płatki owsiane, kasza jaglana, otręby, sezam, dynia itp. są "przemycane" w potrawach (klopsiki, pulpety, kotlety rybne, placki, surówki, kluski, pierogi)

Zdrowe dodatki
Dzieci spożywają także:orzechy, rodzynki, suszone morele, śliwki, żurawina, migdały, pestki słonecznika i dyni, kiełki roślin hodujemy w przedszkolu

Nauka podczas posiłku
Podczas posiłków nie wyręczamy dzieci – pomagamy im wykonać wszystkie czynności samodzielnie.

Zajęcia kulinarne
Prowadzimy zajęcia kulinarne, dzięki którym dzieci mają możliwość samodzielnego przygotowywania własnych potraw oraz poznawania prawidłowych nawyków żywieniowych.
